FORGOT YOUR DETAILS?

OBAVIJESTI PRIJATELJIMA APOSTOLATA

ZA NAJMANJE „BETLEHEMSKO SVJETLO”

 

Gospodine Isuse, dotakni srca svih onih koji nagovaraju, promiču, odobravaju i vrše pobačaje – strašno usmrćivanje najmanjih, nevinih. Bože, smiluj im se, obrati ih! Duše Sveti, obasjaj njihova srca, prosvijetli im savjesti, da postanu svjesni veličine zla kojega čine. Marijo Majko Života, zagovaraj naša nastojanja da se svako dijete rodi i izmoli, da svi mi budemo istinski kršćani- Kristovi, po imenu i djelima. Amen.

21. TRAVANJ

 

1978. – Hrvatski Sabor donosi Zakon o „zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece“. ZAKON SMRTNE KAZNE ZA NEROĐENE. Pozivamo sve molitelje, da toga dana intenzivno molimo, postimo, sudjelujemo na euharistiji i klanjanju, pripremimo se devetnicom, učinimo kakvo djelo ljubavi… Kao ZADOVOLJŠTINU za neiskazivu strahotu, koju je Domovini učinila ova tragična odluka. Neka nam ovaj dan bude DAN POKORE I ŽALOSTI zbog nebrojenog mnoštva nerođenih mučenika. Provedimo ga u sabranosti i ozbiljnosti, moleći zajedno s Blaženim Alojzijem Stepincem i svim hrvatskim svetima za obraćenje grešnika i za milosrđe prema najmanjima u utrobama majki! „U OČIMA DJETETA VIDIM BOGA“ (Bl. Majka Terezija)

 

 • HODOČAŠĆE U ITALIJU. Na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina spremamo se posjetiti dvije važne destinacije, blizu Padove. Obje se nalaze u mjestu SCHIO, prvo je grob sv. Jozefine Bakhite, prve crnačke svetice, zaštitnice zlostavljanih žena i djece. Vidjet ćemo njezino tijelo, muzej, crkvu, samostan gdje je živjela i radila. Četvorica su je robovlasnika mučila i strahovito zlostavljala, sve dok ju nije spasio talijanski konzul. Postaje kršćanka, kasnije i redovnica. Ondje ćemo moliti za sve koji trpe nasilje u obitelji. Nakon toga, krećemo u marijansko svetište („Talijansko Međugorje“) Kraljice Ljubavi. Ovo je mjesto poznato kao „pro-life“ svetište, zbog mnogih Gospinih poruka o životu i nerođenima. Također, ondje je kipić Maloga Isusa plakao nekoliko puta, zbog pobačaja. Ondje ćemo moliti križni put na Kristovoj Gori, te slaviti Misu u crkvi. Posjetit ćemo i kriptu ukazanja, jaslice na otvorenom, Nazaretsku kuću, te ostala prekrasna, nezaboravna mjesta. Hodočašće vodi p. Marko. Zainteresirani, javite se MIRJANI na telefon: 099 767 2028. Na hodočašću će se prikupljati novac za kupnju kipa Kraljice Ljubavi za majčinsku kuću u Karlovcu.

 

 • OTVORENA UDRUGA „BETLEHEM“ I U SPLITU!!! Od ožujka i u našem Splitu imamo registriranu udrugu „Centar za nerođeni život-Betlehem, Split“. Oni koji se žele uključiti u molitveni ili aktivni rad udruge, slobodni su javiti se MARIJI na broj: 098 580 343. Hvala Gospodinu za ovaj dar i milost!

 

 • MAJČIN DAN 2012. U pavlinskom samostanu Svetice kod Ozlja u subotu 12. 05. organizira se svečana proslava Majčinog Dana. Program: 10h predavanje „Kako primiti Božji blagoslov za brak i obitelj“ (Kristina i Dražen Bušić iz Zagreba), 11h sv. Misa sa blagoslovom majki i posvetom Majci Mariji, 12. 30 koncert obitelji Vukašinović iz Velike kraj Požege (obitelj sa 16 djece), zajednička zakuska. Ulaz slobodan, dobrovoljna ulaznica paket pelena, maramica, hrane ili higijenskih potrepština za majke i djecu kuće„Obitelji sv. Josipa“ u Karlovcu!!! Obavijesti na: 091 234 0742 (JASNA). Dobrodošle majke, djeca, očevi!

 

 • ZAPOČELA „SLUŽBA POMIRENJA“. Naši aktivisti Dubravka i Željko iz Karlovca napisali su prekrasan letak za roditelje koji su suočeni s bolnim nenadanim gubitkom djeteta u spontanom pobačaju. Za njih smo pokrenuli tzv. Službu Pomirenja (pomirenje s Bogom, s djetetom, sa samima sobom) koja im želi olakšati put ozdravljenja nakon ove traume. Traže se dobrovoljci za širenje letaka po BOLNICAMA. Molimo javite se isključivo mailom na udruga.betlehem@gmail.com još samo tijekom travnja i svibnja, dok ne objavimo mail i facebook te telefone na koje će se izravno moći kontaktirati Službu. Na stranicama Službe uskoro će pisati obavijest o datumima seminara za izlječenje rana pobačaja.

 

 • POKRENUTA INICIJATIVA ZA ZLOSTAVLJANE ŽENE. Unutar naše udruge i apostolata o Uskrsu ove godine pokrenuli smo Inicijativu „Bakhita-Sretna“ koju predvodi NIKOLINA, psiholog sa iskustvom pomaganja ženama s problemom obiteljskog i ostalog nasilja. Željeli smo osnovati katoličku Inicijativu, koja će pružati i duhovnu pomoć, uz onu standardnu, savjetovanjem i upućivanjem na mjerodavne institucije. Ovo smo djelo nazvali „Bakhita“ odnosno „Sretna“ (na jeziku sudanskog naroda) po svetoj Jozefini Bakhiti, crnačkoj svetici-zaštitnici zlostavljanih majki i djece. Također, dok ne osposobimo telefone i adrese, zainteresirani se mogu javiti mailom na udruga.betlehem@gmail.com. Koji žele aktivno sudjelovati, moraju biti stručno osposobljeni za takvo djelovanje (liječnici, svećenici, psiholozi i sl.) a oni koji žele dijeliti letke neka ostave svoje podatke. Krajem travnja izlazi letak „Obiteljsko nasilje? Htjeli bismo Ti nešto reći…“

 

 • OSNOVANA EKUMENSKA „MISIJA MALENIH“. S velikom radošću obavještavamo da su ekumenski susreti za nerođene, nakon godinu dana redovite molitve, urodili lijepim plodom! Osnovali smo „Misiju Malenih“ u kojoj će sudjelovati predstavnici više različitih kršćanskih denominacija (baptisti, karizmatici, pentekostalci, katolici, pravoslavni, storokatolici, nazareni, grkokatolici, slobodne crkve…) a počinjemo s tiskom prigodnog letka i distribucijom istoga po Bosni, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Sve informacije mogu se dobiti na:  misijamalenih@yahoo.com

 

 •  UPOZORENJE! Javljamo prijateljima i poznanicima naše udruge da se na širem području Osijeka neki ljudi (muškarac i žena) lažno predstavljaju kao suradnici p. Marka i kao članovi udruge „Betlehem“. U tom smislu dogovaraju humanitarne akcije s raznim institucijama, varajući dobronamjerne i šireći pomutnju. Muškarac se lažno predstavlja kao svećenik, ponegdje i kao redovnik pavlin, te je čak i blagoslivljao obitelji u božićno vrijeme, dogovarao sakupljanje pomoći u poštama, bankama, s drugim udrugama i slično. Ovim putem Udruga obavještava da nema nikakve veze s tim ljudima. Ako saznate za djelovanje ovih osoba u tom smjeru, javite policiji kao što je i Udruga već prijavila.

 

 • TRAŽE SE donatori! Najljepše molimo da nam se jave dobročinitelji koji bi nam pomogli u tiskanju letaka navedenih prije u tekstu. Još uvijek prikupljamo pomoć za treću kuću za samohrane majke i djecu pod nazivom „Kuća Marije Majke života“. Također, tražimo donatore za trošak postavljanja gromobrana na prve dvije kuće (potrebno je gotovo 50 000 kuna!) Želimo sagraditi skladište odjeće pri našoj majčinskoj kući, trebamo materijala! Hvala svima od srca. Za Krista! Za nerođene!

 

 • PRUŽITE POMOĆ MAJKAMA KOJE MORAJU OTIĆI IZ NAŠIH KUĆA SMJEŠTAJA: radno mjesto, jeftinije podstanarstvo, kumstvo djeci, stipendija… Pomozite im. Ne možemo svima adekvatno pomoći sami. Lijepa je gesta pomoći npr. plaćanje stanarine kroz mjesec-dva-tri ili slično. Hvala od srca, u njihovo ime.

 

 • 03. 05. 2012. Na tajnoj lokaciji održat će se krštenje troje djevojčica, kćerki samohranih majki, djece čije je rođenje bilo upitno zbog nasilja i nagovora bližnjih. Ipak, Gospodin i Njegova ljubav su pobijedili! Zato pozivamo ljude dobre volje i velikog srca da nam pomognu što svečanije obilježiti ovaj događaj! Dobrodošli su nam pokloni za malene, kakav znak pažnje, uspomena na krštenje. Hvala od srca na prijedlozima, darovima, molitvama, lijepim željama!!! Sms-om na: 0917885340.

 

 • USKORO OTVARANJE NOVOG SPOMEN OBILJEŽJA NEROĐENOJ DJECI, u Zagrebu!! Nakon Karlovca i Slavonskog Broda, do ljeta bismo sudjelovali u otvorenju još jednog spomenika nerođenima. Budite u tijeku! Tražimo još gradova, crkvi, groblja u kojima bismo podigli ova mjesta kajanja, molitve, zadovoljštine i radosti oproštenja, mjesta milosrđa i obnove!

 

 • Udruga „Betlehem“ pokrenula projekt pomoći obiteljima koje žele postati udomitelji majki i djece. Udruga je spremna pokloniti određenu financijsku pomoć onim obiteljima ili samohranim roditeljima koji bi željeli u suradnji sa svojim Centrima za socijalnu skrb pružiti udomiteljstvo djeci i/ili njihovim majkama. Trenutno smo u mogućnosti pomoć pružiti samo na terenu Karlovačke županije.

 

 • JAVITE NAM AKO POZNAJETE SAMOHRANU MAJKU s najmanje troje ili više djece dojenčadi ili školske dobi koja traži smještaj na više godina. Upravo uređujemo veliko potkrovlje nove kuće „Marije Majke života“ blizu Karlovca, na selu, kompletno samostalno (sobe, kupaonica, kuhinja) koje želimo besplatno iznajmiti majci s djecom. Javite se patru Marku na 047/745 378, radnim danom od 9-11h.

 

 • NAJLJEPŠE MOLIMO LJUDE NADARENE BOŽJIM DAROM SLIKANJA da za potrebe naše udruge (za Molitveni Sabor za nerođene u rujnu) naslikaju slike u bilo kojem formatu i bilo kojom tehnikom sa temom: Sveta Obitelj, Sv. Josip-zaštitnik nerođenih, Marija Majka života, Isus je bio nerođeno Dijete, Bezgrešno Srce Marijino Utjeha najmanjih, Majka Terezija i Ivan Pavao II. naši nebeski zaštitnici, Mali Isus ljubi najmanje i slično! Također pozivamo PJESNIKE, SKLADATELJE, BENDOVE da nam osmisle Himnu pokreta za život. Nagrada za sve sudionike je sv. Misa i krunica. Ako se više prijavi s gotovim skladbama, izdat ćemo glazbeni album u čast nerođenih!

 

 • IZAŠLI NOVI NASLOVI! Izdavačka kuća „Nonnatus“ tiskala je nove zanimljive i korisne knjige koje su prava okrjepa za duše svih ljubitelja i branitelja života. Životopis sv. Bakhite, Poruke Kraljice Ljubavi, Trodnevnica Majci Tereziji, Devetnica Pobjeda je Gospodnja, Krunica Majke Božje iz Kibeha, Ruanda, Odaberi život, Između kontracepcije i abortusa, Molitvenik Tješitelja Milosrdnog Isusa, Jesam dakle kriv sam (p. Marko), Kraljici obitelji, Duhovna strana pobačaja (Marino Restrepo), Mama-mi živimo, te knjige pavlinskog mistika o. Augustina, itd. informacije na: 095 838 9204 (Mirjana)

 

 • NOVI LETCI: Gospin Štit (molitva za svećenike i redovnike), Usrdna molba Svetim Anđelima za spas nerođene djece, Mladost i radost ok, abortus-no way, 24h za nerođene, Preživjela sam pobačaj i ostali… Naručiti mailom.

 

 • POTREBNA MOLITVENA PODRŠKA za planove našeg apostolata u skoroj budućnosti: izdavanje časopisa za život, Zaklada Emanuel za pomoć najugroženijim obiteljima, molitvena inicijativa (zajednica, savjetovalište) za supružnike željne djece, pokret mladih za predbračnu čistoću, akcija „Zaustavimo abortus dječice s Dawnovim sindromom i sve ostale bolesne nerođene djece“, izgradnja Centra za duhovno izlječenje braka i obitelji „Kana Galilejska“, Društvo zavjetovanih djevojaka Sestre Kristovih najmanjih, Hod života (mimohodi ulicama gradova), itd. Na slavu Božju! Osnivajmo molitvene zajednice! Postimo i činimo pokoru. Nebo je uz nas. Budimo maleni s malenima. „Velika je plaća vaša, na nebesima.“ Blago onome, koji to shvaća.
TOP