FORGOT YOUR DETAILS?

Raiffeisen banka: 2484008-1104754353

Donacije

/ / Obavijesti

MOLBA ZA DONACIJU

Poštovani,

obraćamo Vam se s molbom za jednu specifičnu donaciju, nadajući se da ćete biti u mogućnosti, preko nas,  pomoći velikom broju samohranih majki, djece i obitelji koji žive u izuzetno teškim životnim prilikama.

Udruga za promicanje dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta „Centar za nerođeni život – Betlehem“ sa sjedištem u Karlovcu, Sv. Petru u Šumi (Istra) i u Zagrebu djeluje od 2004. godine pod okriljem katoličkih redovnika – otaca pavlina. Cilj je naše građanske, nevladine i neprofitabilne udruge, prvenstveno spas nerođene djece od mogućeg pobačaja te u tom smislu pomažemo mnogim trudnicama, samohranim majkama, siromašnoj djeci i obiteljima s više djece. Udruga vrlo ozbiljno i predano radi te ostvaruje svoje ciljeve pokrećući različite molitvene zajednice, organizirajući savjetovanja za trudnice, seminare za izlječenje rana pobačaja, izdavačke aktivnosti, duhovne obnove ali i pomažući različitim konkretnim akcijama kao npr. prikupljanje financijske pomoći, hrane, odjeće, higijenskih potrepština, opreme za bebe i sl.

Udruga je u kolovozu 2009. pokrenula veliki projekt, tj.  “Obitelj sv. Josipa”, kuću pomoći  za trudne djevojke, samohrane majke i djecu, na adresi Gradac 9, Karlovac. Na silnu radost, za osnivanje tog doma dobivena je velika kuća s  prostranim zemljištem, koju smo detaljno uredili. U ovome trenutku, u kući živi petero majki, trudnica i petero male djece. U tijeku su završni pregovori s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi o statusu ove ustanove. Vrlo dobro surađujemo s mjerodavnim institucijama i sličnim udrugama i organizacijama. Ovo je jedina takva kuća na terenu Karlovačke županije. Specifičnost je ove kuće u tome, što djevojke i djeca žive u potpunoj materijalnoj sigurnosti, kao u jednoj stvarnoj obitelji, u toplom domu i brizi mnogih dobrih ljudi. Vizija nam je organizirati mrežu takvih kuća u cijeloj Hrvatskoj, gdje će angažirani laici i stručne osobe (medicinska sestra, psiholog, socijalni radnik) moći stvarno pomagati ženama, djevojkama i djeci u potrebi. Vodeći se kršćanskim i općeljudskim vrijednostima i idealima, želimo pružiti toplu obiteljsku atmosferu i zajedništvo, razumijevanje i materijalno-duhovnu pomoć onima, koji su zbog različitih neprilika ostali bez obitelji, kuće, potpore, sredstava za život. Diljem Hrvatske, pomažemo desecima samohranih majki, trudnim djevojkama i bebama, šaljući pakete s hranom i pelenama. Naša udruga, na veliku sreću i zadovoljstvo mnogih, godišnje spasi stotinjak dječice, koja se „nisu trebala roditi”.

Uz ovu kuću, uskoro otvaramo i drugu, u mjestu Lešće na Dobri, općina Generalski Stol, također u Karlovačkoj županiji.

 Ovim bih Vas putem zamolili da nam donirate 12 prostornih metara drva za ogrijev, koja ćemo iskoristiti za grijanje kuće samohranih majki i djece. Za Vašu donaciju srdačno zahvlajujemo!

Novčana sredstva možete uplatiti na žiro račun u Raiffeisen banci: 2484008-1104754353. OIB Udruge: 93222976379. Nadamo se i vjerujemo da ćete uspjeti učiniti nešto za ove majke i njihovu djecu u nevolji i potrebi. Barem malo pomoći i pažnje olakšat će im život i donijeti veliku toplinu u njihova srca, znajući da netko misli na njih. Vjerujete, ta toplina prelit će se i u Vaša srca.

 Srdačno Vas pozdravljam i unaprijed zahvaljujem,
pater Marko Glogović, OSPPE, predsjednik udruge

TOP