O Molitvi slavljenja

Odaberite najbolje vrijeme za vašu osobnu molitvu i uključite je u svoj dnevni raspored. Neka to bude najbolje vrijeme kada  niste pospani i umorni i kada vas ne ometaju pozivi izvana. Za mnoge ljude rano u jutro je najbolje vrijeme za molitvu. Pokušajte moliti svaki dan u točno određeno vrijeme kako bi vam to postala navika. Kako je prekrasno kada možete sresti Gospodina svaki dan u točno određeno vrijeme!!!

Osobna molitva nije ponavljanje molitvenih obrazaca iz molitvenika ni krunica niti čitanje Svetog pisma; to nije vrijeme molitve za druge niti molitva ispred svete sličice ili kipa… To je odnos tebe i tvojega Boga kada zatvaramo oči, umirujemo se i ulazimo u nutrinu svoga srca gdje susrećemo Oca i Sina po Duhu Svetomu.

Dobro je slaviti i zahvaljivati Gospodinu neko vrijeme kako bismo ušli u molitvu. Gdje je slavljenje tamo je Bog! Uđite u Njegovu prisutnost sa slavljenjem i hvalama. Za vrijeme molitve neka bude što više slavljenja i hvala.  Slavljenje će vas osloboditi od rastresenosti i okova koji dolaze od zloga.

Kada se Gospodin uprisutni u vama predajte mu se s pjesmama poput ‘Oče mi Ti se klanjamo, svoj Ti život dajemo, mi Te ljubimo… (Sine, Duše…’). Svako će se osjetiti malenim i nedovoljno svetim u Gospodnjoj prisutnosti, prisutnosti presvetoga i Svemogućega Boga. Stoga ovdje provedimo neko vrijeme tražeći Boga milost i oprost za počinjene grijehe. Morate osjetiti milosrdno Presveto Srce Isusovo iz kojeg rijeke žive vode teku u naša srca i peru ih i čiste te tako zadobivamo nova srca (usp. Ez 36,26).  Nakon što smo dobili Njegov oprost i nakon što smo se pomirili s Bogom opraštajući svima ponovno morate hvaliti i slaviti Boga za Njegovu dobrotu. Oprostite svima i pomirite se sa svima u srcu (usp. Mk 11,25).