FORGOT YOUR DETAILS?

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio"....

Jeste li znali da se u Hrvatskoj svakih deset minuta ubije jedno nerođeno dijete? A tijekom četiri do pet sati, koliko traje prosječna nastava u školi, ubije se jedan školski razred djece?

 

Da, nisam ni ja.

A onda sam naišla na slijedeći citat iz Dnevnika sv. sestre Faustyne Marije Kowalske:

“Danas sam imala žarku želju održati Sveti sat pred Presvetim Oltarskim sakramentom. Ali, Božja je želja bila drugačija. U osam sati dobila sam tako žestoke bolove, da sam odmah morala poći u krevet. Tri sam sata provela u tim bolovima – do jedanaest navečer. Nisu pomogli nikakvi lijekovi. Što sam uzela, morala sam povratiti.  Neko su mi vrijeme ti bolovi oduzeli svijest. Isus mi je dao spoznati, da sam time sudjelovala u Njegovom umiranju i da je On sam pripustio te patnje kao zadovoljštinu pred Bogom za djecu ubijenu u majčinom tijelu. Te sam muke podnijela već tri puta. One započinju uvijek u osam i traju do jedanaest sati navečer. Nijedan mi lijek ne može ublažiti te bolove… Slijedećeg se dana osjećam jako slabom… Liječnici nisu mogli utvrditi što je to. Nijedna injekcija i nijedan lijek ne pomažu… Sad razumijem zašto su ti bolovi, jer Gospodin mi je dao spoznati… Kad na to pomislim, da bih moguće opet slično trpjela, obuzima me groza… Kad bih makar jednu dušu ovim patnjama mogla sačuvati od smrti!”

Po ovoj pobožnosti, oslonjenoj na viziju sv. Sestre Faustyne, pozivam sve vjerne, da se uključe u jedan novi, snažni molitveni pokret, kojega smo nazvali „Tješitelji Milosrdnog Isusa“. Moleći ovaj sasvim posebni Ružarij, posvećen Nevinoj betlehemskoj djeci, kao i svima malenima, mučenima i zlostavljanima, usmrćenima tijekom kontracepcije i pobačaja, u umjetnim oplodnjama, čedomorstvom nakon rođenja, ubijenih ratovima, glađu, pedofilijom i sličnim demonskim nastranostima, pogođenima obiteljskim nasiljem ili onim u školi, prisilnim radovima, u izbjeglištvima, po ulicama velegradova,nečovječno tretiranima po sirotištima, u zatvorima… želimo utješiti Spasitelja u Njegovoj ogromnoj žalosti zbog trpljenja ove dječice, Njegovih miljenika! „Tješitelj

Milosrdnog Isusa“ može biti svaki onaj, koji osobno ili u zajedništvu s drugima, moli ovaj Ružarij svakog 18. u mjesecu, po mogućnosti u vremenu od 20.00-23.00 sata. Jednostavno! Snažno! Plodonosno!

Zašto svakog 18. u mjesecu?

Odabrali smo upravo ovaj dan, jer je više nego simboličan – 18. dana od začeća počinje kucati maleno srce nerođenog djeteta!

Zašto molimo u vremenu između 20.00 i 23.00 sata?

Molimo tada, jer je, po kazivanju sv. Faustyne, ona tri puta trpjela neopisive muke baš u to vrijeme, ova tri sata. Naravno, nije čvrsta obaveza moliti doslovno u ovo vrijeme i točno tri sata, ali neka ostanu ove brojke kao okviri.

Kako je moguće „tješiti“ Spasitelja?

Moguće je, jer On s nama dijeli naše životne brige i radosti. Zar mislimo, da Božje Srce nije ožalošćeno izvan svake mjere, onim što se čini najmanjima nevinima danas? Prema pisanju Svjetske Zdravstvene Organizacije, u posljednjih je trideset godina XX. stoljeća broj pobačene dječice dosegao 1 MILIJARDU u svijetu! Godišnje se danas u svijetu izvrši oko 80 milijuna abortusa… U Hrvatskoj je tijekom prošlog stoljeća samo pobačajem (pravo je ime – čedomorstvo) pogubljeno oko 2 milijuna djece… A gdje su još ostala trpljenja i smrti nevinih mučenika? Isusa ćemo utješiti svojom ljubavlju, a ona će se pokazati kroz našu molitvu, post i bdijenje.

Dakle, dobro je 18. u mjesecu učiniti još nešto u ovome smislu?

Svatko prema svojim mogućnostima, neka posti, daruje siromašne, odrekne se poroka, sudjeluje na euharistiji, bdije uz ružarij uvečer ovoga dana. Nije grijeh propustiti nešto od toga; ako ljubimo najmanje, neće nam to biti teško činiti.

Zašto je ovaj Ružarij posvećen betlehemskoj dječici?

Knjiga Izlaska započinje opisom djecoubojstva od strane Faraona. Evanđelje započinje opisom istoga, od strane Heroda. Sv. Maksimilijan Kolbe je prorokovao: „Kao što je prvi dolazak Krista u Betlehemu bio obilježen masakrom nevine dječice, tako će i drugi, posljednji dolazak, na kraju vremena, biti prethodno obilježen masakrom dječice u utrobama majki. „ Blaženi Ivan Pavao II. je ustvrdio: „Sudbina svijeta označena je nepojmljivom patnjom nevine dječice… Narod koji ubija vlastitu djecu, nema budućnosti“. Betlehemska nevina dječica poseban su slučaj u povijesti naše vjere; još nije postojalo kršćanstvo, a prvi su kršćanski sveci. Ovo je prvi molitvenik, čini se, posvećen upravo njima.

Zašto Isusa nazivamo „Milosrdnim“ odnosno „Milosrđem“?

Kao takav se objavio u evanđeljima, kao takav je govorio svecima, na poseban način sv. Faustyni. Kult Božanskog Milosrđa najrašireniji je kult danas u Crkvi, nekoliko je redovničkih Družbi preuzelo ovo Ime, nastale su mnoge katoličke organizacije i udruge pod nazivom Isusa Milosrdnog. Ovo nadahnuće Duha Svetoga započelo je, kako napisah, čitanjem Dnevnika sv. Faustyne, pa je zaista prikladno da ova molitvena akcija nosi ovakvo a ne drugo ime.

Možemo li moliti u skupini ovaj Ružarij?

Dapače! Poželjno bi bilo pitati župnika, može li se ova pobožnost činiti u crkvi, ili u župskoj dvorani, oglasiti… Možda bi se pridružilo više ljudi. Međutim, ako molimo sami, odnosno u zajedništvu s nekoliko ljudi, u vlastitom domu, nije neophodno ikoga u župi pitati za dozvolu. Tvoja kuća je tvoja kuća. Kako bi, daj Bože, bilo divno, da se na ovaj poziv odazovu svećenici, da pred izloženim Presvetim Sakramentom mole zajedno s narodom za ovu – ne samo veliku – već najveću stvar!

Kako točno moliti?

Jednostavno; pročitajmo izvadak iz Dnevnika sv. Faustyne, molimo otajstva, koliko možemo, sljedeći upute (pri svakom otajstvu postoji kratka meditativna šutnja i molitvena nakana te jedna poruka srcu i poseban zaziv) molitvu i zazive nevinoj betlehemskoj dječici. Kome nije dosta, tko ima volje i snage i vremena za više, neka još uzme Psalme i čita ih moleći.

Za koga točno molimo?

U objavi sv. Faustyni, sam je Isus precizirao zašto trpi najviše, iznad svih trpljenja, što je, čitamo, dao osjetiti i Svetici. Nikada nije imala takva trpljenja, a inače je jako patila. Iz toga proizlazi, da je najveća Isusova bol POBAČAJ. Stoga, na prvome mjestu molimo za prestanak ovoga zla koji pustoši domovinom i svijetom. Međutim, uz svako je otajstvo napisana molitvena nakana, tako da svako otajstvo posjeduje svoj molitveni cilj.

 „Ovaj se rod (zloduha) ne može izagnati, osim samomolitvom i postom!“ (Mk 9, 29)

Dragi čitatelju, brate ili sestro u Kristu!

Ako doneseš odluku o moljenju ovoga Ružarija, ako će to biti u određeni dan i u predloženo vrijeme i ako će to biti kontinuirano; javi nam na sljedeću adresu o svojoj odluci. U pismu dodaj, moliš li sam/a ili u zajedništvu s drugima, te obavezno, ako se Ružarij moli u crkvi. Time želimo imati jednu sliku, koliko je molitelja prigrlilo ovu molitvu i postalo Tješiteljima Milosrdnog Isusa, a svakom bismo molitelju – Tješitelju, slali i novosti iz našeg apostolata. Dakle, pošalji nam ime i prezime, adresu i način molitve (osobno ili u zajedništvu).

TOP