FORGOT YOUR DETAILS?

ODOBREN PAVLINSKI APOSTOLAT ZA ŽIVOT

Dekretom vrhovnog poglavara Reda pavlina, o. Izydora Matuszewskog, od 20. travnja 2011., nakon dvanaest godina postojanja, odobren je i potvrđen apostolat za život nerođenih, pod vodstvom o. Marka Glogovića iz pavlinskog samostana u Karlovcu.

General pavlina u svom je dopisu ustvrdio, da je djelovanje, iskazano kroz udrugu „Betlehem“, kao i kroz niz drugih aktivnosti vezanih uz borbu za nerođenu djecu, jedan od izraza pavlinske duhovnosti i pastoralne prakse. Iz generalne kurije u poljskoj Jasnoj Gori, dekretom je potvrđeno da apostolat za nerođene podrazumijeva „molitvene zajednice, obiteljska savjetovališta, široko shvaćene aktivnosti u pitanjima poštivanja ljudskoga života, vođenje kuća smještaja samohranih majki i djece pod nazivom „Obitelji sv. Josipa“ i organiziranje različite duhovne i materijalne pomoći za potrebite.

Vijest je dočekana s velikom radošću, u pedesetak molitvenih zajednica „Treće srce za nerođene“ i „Tješitelja Milosrdnog Isusa“ koje su nastale u brizi za začetu djecu i njihove obitelji. Ovim dekretom aktivisti ovog apostolata nadaju se još većem odazivu u raznim molitvenim i praktičnim akcijama koje poduzimaju diljem Hrvatske i šire. Molitelji iz zagrebačkih molitvenih zajednica okupili su se u proslavi ove vijesti u „Kinoteci“ gdje je 01. 05. održan i humanitarni koncert više klapa i grupa, za pomoć majčinskom domu udruge „Betlehem“ u Karlovcu.

Toj je radosti doprinijela i obavijest voditelja apostolata za nerođene, o. Marka Glogovića, da se uskoro preuzima još jedna kuća, koja postaje kućom samohranih majki i djece spašene od pobačaja, pod nazivom „Obitelj sv. Josipa“. Ova je prostrana kuća dobivena u najam od Gospićke biskupije, a nalazi se u mjestu Lešće na Dobri, općina Generalski Stol.

Tako su se ovoga dana ujedinile velike svečanosti i vijesti: proglašenje Ivana Pavla blaženim, sveti Josip Radnik, nedjelja Božanskog Milosrđa, odobrenje apostolata za život pod vodstvom hrvatskih pavlina. (KGM)

TOP