FORGOT YOUR DETAILS?

I TI MOŽEŠ SPASITI NEROĐENO DIJETE OD USMRĆIVANJA ABORTUSOM!

Betlehem

Punim nazivom „Udruga za promicanje dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta „Centar za nerođeni život- Betlehem“ sa sjedištima u Karlovcu i u Svetom Petru u Šumi (Istra), osnovao je katolički svećenik i redovnik- pavlin, otac Marko Glogović, uz pomoć svoje subraće pavlina te brojnih prijatelja i molitelja. Centar ima karakteristike jednog duhovnog pokreta, a djeluje dozvolom biskupa Porečko-Pulskog Msgr. Ivana Milovana, od 15. 9. 2004. (Gospa Žalosna), službenom je Udrugom postao 13. 5. 2008. (Gospa Fatimska). Na svetkovinu Bezgrešnog Začeća BDM, a 8. 12. 2004. osnovana je prva molitvena zajednica za nerođene i blagoslovljena prva (od četiri postojeće dosad) kapela Marije Majke Nerođenih, u Sv. Petru u Šumi.

“Betlehem“ se sastoji od dva „kamena temeljca“ a to su: molitva i djelovanje. Molitelji u pedesetak zajednica molitve i žrtve za nerođene (nazvanih „Treće srce“- uz Isusovo i Marijino, ja sam to „treće srce“ koje kuca za nerođene bližnje!) svakodnevno moli, uz tisuće individualnih molitelja, da svako začeto djetešce ugleda svjetlo dana. Molitva je naša snaga i po njoj dobivamo snagu u borbi s ovim velikim zlom.

Gotovo svaki veći hrvatski grad i mnoga manja mjesta ugostili su molitvenu zajednicu za nerođene, kojoj podršku i blagoslov pružaju naši biskupi i mnogobrojni župnici. Doznavši da se netko konkretno bori s napašću pobačaja, krećemo u akciju: jedni na koljena, drugi u post, a treći pokušavaju razgovorom i savjetom spasiti I DIJETE I MAJKU I OBITELJ. Jer, pobačaj ubija sve.

Što dalje? Nakon što, Božjom pomoću, spasimo dijete od abortusa, ili pak doznamo za siromašnu djecu i obitelji, prikupljamo pomoć u hrani, odjeći, higijenskim potrepštinama i slično, iskazujemo „ljubav na djelu“. Nije dovoljno samo pomagati moralno, duhovno ili pukim riječima, već i konkretnom, materijalnom pomoći. Stoga često organiziramo akcije, nakon kojih radosno gledamo sreću naših bližnjih. Naš je krajnji cilj osnovati „Obitelj sv. Josipa“ za trudnice i samohrane majke, obiteljski dom u kojemu ćemo moći pružiti sve što te drage majke trebaju, a život im je zbog raznih razloga isto uskratio. Želimo pomoći svima, bez obzira na vjeru ili narodnost. Želimo, da se sva dječica sretno rode- zato osobito molimo i za trudnice u rizičnim trudnoćama, kao i za neplodne bračne parove. Na godišnji skup Udruge, zvani „Molitveni Sabor za nerođene“ dolaze autobusi iz cijele Hrvatske… Vodimo i posebne seminare za izlječenje rana pobačaja, zatvorenog tipa, nazvane „LJUBAV LIJEČI ŽIVOT“, gdje se učimo uz pomoć Božje Riječi osloboditi krivnje i povjeriti se Milosrđu Božjem. Tiskamo knjige, brošure, slike, širimo pobožnost krunice i ostalih, sličnih stvari… Sve, da život nerođenog djeteta bude svetinja našem narodu!

ŠTO JOŠ ČINIMO, ZA KRISTOVE NAJMANJE?

Ponekim bolnicama pokušavamo otvoriti savjetovališta za trudnice… U desetak hrvatskih bolnica organizirali smo tjednu ili mjesečnu molitvu za spas nerođenih pred pobačajem… Osnovana je i Udruga „Gabrijel“ s ciljem pomaganja rođenoj djeci i obiteljima koji su se oduprli napasti usmrćivanja djeteta… Osnovali smo Molitveni Pokret Tješitelja Milosrdnog Isusa, koji širi tzv. Bijelu krunicu ili krunicu Nevine Dječice (priznatu od crkvenih vlasti, specifičnu krunicu apostolata za život) i čiji članovi vode mjesečna noćna molitvena bdijenja… Nudimo mogućnost „kumstva“ majci/ocu, koji su zbog siromaštva razmišljali o pobačaju, no ipak su rodili začeto dijete, a sada im je potrebna novčana i druga pomoć… Radosno se uključujemo u proslavu krštenja spašene djece, pripremajući krstitke ili rođendane… Promičemo „Mali krug srca za nerođene“ odnosno malene molitvene zajednice u kojoj svaki član jedan dan u tjednu moli za ove velike nakane, kao i druge molitvene inicijative… Skupljamo po župama i drugdje pomoć u odjeći i hrani za naše bebe i njihove obitelji, osobito kroz akcije u adventu i korizmi… Uz blagdane naših nebeskih zaštitnika i na važnije obljetnice organiziramo predavanja, koncerte, izložbe, na temu „život za nerođene“… Širimo pobožnost Krunice Suza Majke Marije kao i „Milosnu medalju“, a svaki naš molitelj dobiva posebno obilježje apostolata; medaljicu Majke Nerođenih i bedž sa našim logom… Voditeljica Udruge uključena je i u educiranje supružnika o prirodnom planiranju obitelji…

STOP SMRTNOJ KAZNI ZA NEROĐENE!

Molimo za nakane apostolata za život:

 • Omogućiti dostojan ukop tjelešca dječice usmrćene u pobačaju!
 • Proglasiti 21. travanj – dan legalizacije pobačaja u RH, kao nacionalni dan pokore i zadovoljštine za milijune ubijenih u majčinoj utrobi u našemu narodu
 • Osnovati „Obitelji sv. Josipa“, odnosno kršćanske obitelji otvorenog srca i doma, koje bi pružile sklonište i sigurnost djevojkama/ženama u blagoslovljenom stanju, koje bi inače podlegle namjeri abortusa
 • Podići spomenike Nevinoj dječici- mučenicima, u svim županijama i svim hrvatskim biskupijama
 • Osposobiti timove predanih vjernika, koji će voditi duhovne obnove i seminare za izlječenje rana nastalih pobačajem
 • Educirati voditelje tečaja kršćanskog planiranja obitelji, nasuprot zla „kontracepcije“
 • Osnivanje molitvenih zajednica klanjatelja pred Presvetim Otajstvom u svakoj župi, na nakanu prestanka pobačaja
 • Jednu crkvu/kapelu u Domovini odrediti za cjelodnevno klanjanje zadovoljštine za djeco-ubojstvo
 • Tiskanje jedinstvenog časopisa „za život“, koji bi se proširio po obiteljima i župama…
 • Utemeljenje Udruga liječnika, svećenika, političara, novinara „Za život nerođenih“

CILJ UDRUGE

„BETLEHEM“ je nevladina i profitabilna Udruga, kojoj je cilj molitvom, savjetom, žrtvom i na svaki drugi kršćanski način pomoći,da se djeca određena za pobačaj spase.

U tom smislu, pomažemo na sljedeće načine:

 • savjetovanjem trudnica, razgovorom sa obitelji
 • tiskanjem letaka
 • osnivanjima molitvenih zajednica „Treće srce“
 • održavanjem duhovnih obnova
 • osobnom ispovijeđu, duhovnom pomoći
 • razgovorom s liječnicima-kršćanima
 • obaviješću o domovima za prihvat trudnica OSAM MI JE TJEDANA!
 • organizacijom godišnjeg skupa- Molitvenog Sabora za Nerođene
 • gradnjom kapela Marije Majke života, Zaštitnice Nerođenih
 • zalaganjem za spomen-obilježja Nerođenim pobačenim Mučenicima
 • zalaganjem da se tjelešca pobačene djece dostojno pokopaju
 • prezentacijom filmova i sl. na temu pobačaja i radosti života
 • prikupljanjem pelena i hrane, odjeće za najmanje i njihove materijalno ugrožene obitelji
 • molitvom za neplodne bračne parove
 • molitvom za one koje proživljavaju teškoće u trudnoći

POMOZI NAM! HVALA OD SRCA!

 • Donacijom novca, hrane, odjeće, namještaja, higijenskih potrepština, osobito pelena, kolica, krevetaca, hodalica, trudničkih haljina…
 • Tiskanjem ili širenjem naših letaka „za život“….
 • Uključenjem u našu molitvenu zajednicu…
 • Savjetom, svjedočanstvom…

Žiro-račun

2484008-1104754353

HR5124840081104754353

Devizni Žiro račun:

Reiffeisen banka, Zagreb

IBAN: HR 512484008-1104754353, SWIFT: RZBHHR2X

Matični broj: 2397315 ; (Reiffeisen banka); Razred djelatnosti: 9499

 

LEGALIZIRANO ZLO OSTAJE ZLO. POBAČAJ NIKADA NIJE RJEŠENJE! NEVINA NEROĐENA DJEČICA IMAJU BESMRTNU DUŠU, SVA PRAVA NA ŽIVOT I SVOJE NEDODIRLJIVO DOSTOJANSTVO. NEROĐENI JE SVETINJA. GOSPODIN ISUS JE BIO NEROĐENO DIJETE!

NE STOJ SPUŠTENIH RUKU I HLADNA SRCA, ZNAJUĆI DA SE OVAJ OKRUTAN ZLOČIN NAD NAJMANJIMA I NAJSLABIJIMA DOGAĐA SVAKODNEVNO,U TVOJOJ BLIZINI! NE GLEDAJ ŠTO DRUGI RADE I NE SLUŠAJ ŠTO SVIJET GOVORI… VAŽNO JE ONO, ŠTO KAŽE BOG-STVORITELJ: „AKO JE BOG S NAMA, TKO ĆE PROTIV NAS?!… NE UBIJ!… TKO PRIMI JEDNO OVAKVO MALENO DIJETE U MOJE IME, MENE PRIMA… DIŽI SVOJ GLAS ZA NEMOĆNE!… TRAŽIT ĆU RAČUN ZA LJUDSKI ŽIVOT!… LJUBI BLIŽNJEGA SVOGA, KAO SEBE SAMOGA!… BIRAJ BLAGOSLOV, BIRAJ ŽIVOT!…“ Riječi Biblije, Svetoga Pisma ŽELIŠ LI I TI POMOĆI? VOLIŠ LI DJECU, ONU NEROĐENU, KAO I ROĐENU? BOLI LI I TEBE POBAČAJ, KOJI PUSTOŠI NAŠU DOMOVINU? HOĆEŠ LI POMOĆI NAMA, DA POMOGNEMO ONIMA, KOJIMA JE POMOĆ ZAISTA POTREBNA?

Pokušaj! Budi dio ove veličanstvene zamisli!

Budi dio ove ogromne radosti!

TOP